Έτοιμη να διαταράξει (και) την ασφαλιστική αγορά η Amazon !

Τον περασμένο χρόνο, η θυγατρική της Amazon στη Βρετανία λάνσαρε την υπηρεσία Amazon Protect, που προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη έναντι κλοπής και καταστροφών για τα προϊόντα που αγοράζονται μέσω του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου. Τώρα η εταιρεία φέρεται να προσλαμβάνει στελέχη στο Λονδίνο στοχεύοντας να «διαταράξει» τον ασφαλιστικό κλάδο στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Γαλλία.
Μέχρι πρότινος, το επιτυχημένο πελατοκεντρικό μοντέλο της Amazon ως ψηφιακού λιανοπωλητή ήταν αντικείμενο θαυμασμού από την ασφαλιστική βιομηχανία. Μήπως όμως ήρθε η ώρα που ο κλάδος…θα έπρεπε να ανησυχεί ; «Ναι», απαντούν παράγοντες της αγοράς και παραθέτουν τρεις λόγους:
Πρώτον, η Amazon είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Υπηρεσίες όπως η δυνατότητα παρακολούθησης των πακέτων, η παράδοση την επόμενη ημέρα, η διαφανής πολιτική επιστροφών και η αξιολόγηση των προϊόντων έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με τους πελάτες. Όπως αναφέρει η Patricia Davis της GlobalData, αυτό το επίπεδο εμπιστοσύνης και διαφάνειας αποτελεί ακόμα ζητούμενο για την ασφαλιστική αγορά. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της GlobalData, το 18% των ερωτώμενων θα αγόραζε ασφάλιση αυτοκινήτου ή κατοικίας από την Amazon, παρότι η εταιρεία δεν προσφέρει καν αυτή τη δυνατότητα-προς το παρόν.
Διαβάστε περισσότερα στο insuranceworld.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.